post

Har ni hört talas om silverduk & silvertäcke?

[I samarbete med Hansesgården]

Värmen har ju börjat att komma och det är helt underbart! Dock så är det inte alla som tycker det, våra fyrfota vänner tycker det är jobbigt om det blir för varmt och vi får inte glömma av dem i värmen. För min Texas är det inte så jobbigt, men nu är det som så att jag har ju också en fransk bulldogg. Dom är nämligen extra känsliga mot värmen. Så denna sommaren så tänkte jag införskaffa någon som svalkar, antingen med en silverduk eller ett silvertäcke.

Köper man exempelvis en silverduk pris, så kan man ha den till flera olika användningsområden; Till växthuset, till bilen, till kaninburen, till hundgården, till balkongen. Ja, till det mesta faktiskt. Silverdukarna finns i tre olika storlekar 2×2 m, 3,5×2,1 m och 5×3,2 m.
Silvertäcket anpassat till din vovve finns från 30 cm upptill 80 cm och är i olika färger beroende på storlek. Täcket har två reglerbara spännen och på ryggen finns det en öppning med dragkedja för hundar med ståsvans.

Silvertäcket ska endast användas när hunden är utomhus och i solen. Det är då täcket ger svalkande effekt. Låt aldrig täcket sitta på när hunden är i bilen. Undvik att ta med hunden i bilen på sommaren överhuvudtaget om man har möjlighet, tycker jag!

Hur fungerar dom då?
Aluminium shade är högreflekterande och reflekterar därför ca 80% av solljuset och genom att silvernätet är glesstickad blir luftgenomströmningen stor, vilket i sin tur gör att svalkan ökar. Här är helt enkelt lösningen som både ger skugga och svalka. Täcket reflekterar solens strålar och håller hunden sval.

Hur svalkar du din hund? Har ni något annat bra tips?

Inlägget är i samarbete med Hansesgården men med 100% mina egna åsikter & tankar.

14 thoughts on “Har ni hört talas om silverduk & silvertäcke?

 1. nä inte för hundar ellerr djur . o lägga på bilars rutor har ja sett o hört men inte annars

  körsbär eller äppel kvistar alltså ja älskar för att inte säga japanska körsbärsträ såå fint

  • Ja, jisses kommer ju så mycket smart nuförtiden som man aldrig trodde skulle finnas! Viktigt att hundarna får bra skydd mot värmen.

  • Jamen eller hur, hade inte heller en aning om att det ens fanns silvertäcke till hundar för skydd mot värmen, så smart! Så lite så, alltid kul att kunna tipsa!

  • Haha gulledej, alltid kul att kunna tipsa om något som hjälper våra djur att inte dö i värmen.

  • Jamen eller hur, vi måste skydda våra vovvar när värmen kommer 🙂 Alltid kul att kunna tipsa!

  • Nä så smart grej med silvertäcke till hund samt att köper man de större varianterna blir det ju multianvändning inom flera olika områden ju 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *