Heta weekendresor, och vad vill man ha?

Tänk vad lite miljöombyte kan göra för sinnet egentligen! Jag gillar att förlänga vår sommar t.ex att åka när det närmar sig lite höst eller tidig vår. Då det gärna får vara lite varmt dit man åker också.
Ofta listas heta weekendresor det vill säga de resor som säljer bäst. Några som alltid ligger i toppen är såklart; London, Barcelona, Rom, Berlin, Madrid, Lissabon m.fl.

Sedan 2014 så har jag varit i Madrid, Budapest,Helsingfors Barcelona, Rom, Milano, Köpenhamn. Jag älskar att göra dessa weekendresor. Nästa gång så blir vi borta torsdag-söndag. Jag åker hellre på en weekendresa än att vistas flera veckor i Thailand exempelvis. Varför? Jag vill uppleva och se mer, ha lite goals att pricka av från min Bucket List. Exempelvis att ha varit i Vatikanen, Sixtinska Kapellet (sett Michelangelos Mästerverk).Fontana De Trevi. Kika gärna mina When in Rome inlägg. Man har sett Nattvarden i Milano samt massa andra coola/världskända sevärdheter.

När man åker på “solsemester” så kan man inte i närheten få uppleva dessa storslagna upplevelser. Visst värme, sol och bad är ju skönt men vad har man fått uppleva mer än det? Miljöombytet då och värmen. Alltid härligt med värme visserligen för det är ju vi svenskar inte särskilt bortskämda med.

Vad har jag i åtanke när jag bokar en weekendresa? Jag vill gärna åka till ett nytt ställe. Om det är billigt eller dyrt på plats det skiter jag i det är inte därför jag åker. Viktigt med flygresan, för den vill man inte spendera onödiga pengar på och direktflyg max 1 byte så att inte för mycket tid försvinner till att flyga. Jag vill uppleva mycket när jag väl är på plats.
För ett tag sedan bloggade jag om 10 europeiska platser att mötas på, hoppas jag kommer dit inom snar framtid.

Vad har ni i åtanke när ni bokar en weekendresa?

14 thoughts on “Heta weekendresor, och vad vill man ha?

  • Ja det är ju så uppfriskande att få komma iväg till en annan stad för lite miljöombyte och äventyr! Ja men det är samma här, vad vill man se liksom!

 1. Fast är du någonstans längre betyder ju inte det att du inte kan uppleva kultur. Det är ju inte direkt så att jag ligger på en strand i sex veckor under mina långresor haha. Bangkok har ett enormt kulturarv med gyllene templet, reclining buddha och alla andra fantastiska tempel och heliga platser. Var helt galet att få uppleva, och så glad att jag haft möjlighet att se Maya templen i guatemala & mexico, angkor wat i Kambodja, Taj Mahal i Indien – i jämförelse med dom underverken har inte Europa så mycket att komma med. Världen är helt magisk! Nästa dröm är att vandra upp till Machu Pichu och se inkaindianernas mästerverk.

  • Nej,nej inte du men nu pratar jag om “vanliga” svenskar och deras benämning på solresor är oftast att ligga på en strand och ta det lugnt,hehe. Inte så mycket upptäcka. Du har ju verkligen sett världen. Machu Pichu är också en av mina stora drömmar då jag är såååå fascinerad av inkaindianerna! Så dit vill jag verkligen!!! Ja världen är magisk!

 2. En långweekend är aldrig fel. Tittar också efter resmål med inte för lång flygning och gärna direktflyg för att inte slösa tid. Sen vill jag gärna ha ett boende rätt centralt så det är enkelt och snabbt att ta sig iväg och se allt vackert man vill se!?

  • Åh exakt, samma som mig då 😉 Jösses bara 5 veckor kvar tills nästa resa, OM det blir någon. Flygpriserna är fortfarande sjukt dyra. Ser du något bra säg gärna till 😉

 3. Jag är som Madicken. Får mina infall lika fort som en gris blinkar! Min äkta hälft får bromsa mig ibland. Nu är det ett tag sedan det blev en weekendresa ut i Europa. Vi har gjort snabbisar i Sverige i stället! 😉
  PS. Serier på TV är inget för mig. Jag somnar efter 10 minuter! Hahaha

  • Haha men vilken underbar kommentar. Ja lite samma här. Ungefär 1 vecka efter att man kommit hem så längtar man till nästa resa,hehe. Men att turista i vårt egna vackra land är inte fel det heller!
   Hihi ok, jag är alldeles för nyfiken för att somna framför tv:n.

 4. Som musikal nörd blir det lätt en hel del resor till London faktiskt. Men det är ju en fantastisk stad på alla sätt!

  Madrid var jag med jobbet och det var riktigt mysigt faktiskt trodde inte att jag skulle gilla det så mycket som jag gjorde

  • Åh men det kan jag ju verkligen tänka mig, gillar London skarpt. Ja Madrid försvinner lite i Barcelonas glans. Lika fantastiskt om än inte lite bättre..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *