post

Hösten är allt en vacker årstid med alla färger

Jag kommer fortfarande hålla fast vid att jag endast gillar sommar & sol! Hösten är allt en vacker årstid med alla färger. Det kan jag förvisso hålla med om.
I helgen var vi på promenad i skogen och jag förundras över alla dessa vackra svampar. Så giftiga men så vackra!
Färgen säger ju; Varning! Ät inte mig. Men Eva blev ju frestad av äpplet i Edens Lustgård.

För guds skull ät inga färgglada svampar! Googla eller ha en svampbok till hands om du är osäker!
Jag googlade olika svampsorter och hittade en jättebra svampguide där dom listar matsvampar.
Jag vågar endast äta kantareller och köpta champinjoner, haha! Jag tar gärna det säkra före det osäkra. När jag försöker hitta svamp så hittar jag aldrig något ändå. I veckan får jag göra ett nytt försök med en tur till skogen. Men risken är att jag fastnar vid någon annan svamp och ligger på marken och fotar den.

Plockar ni och äter svamp?

Glöm inte min Frågesöndag, tänkte svara på era frågor imorgon, så ni som inte har frågat, ni hinner..

 

 

6 thoughts on “Hösten är allt en vacker årstid med alla färger

    • Haha vad rolig du är, hatar skogen, varför? Hihi 😉 Burkchampinjoner är ju sååå äckligt om man jämför med färska som man steker ju;)

    • Tack snälla! Ja eller så kan man i alla fall plocka kantareller sig. Jag kan inte heller mkt om dom ätbara varianterna, vågar nog inte ens testa trots att dom är ätbara,haha!

  1. Plockar gärna kantareller och trattisar i skogen. De jag känner mig säker på och därför vågar plocka och äta. Torkat mängder av trattisar i år att ha till grytor och såser och annat gott fram till nästa år.

    • När jag väl är ute så hittar jag inget ju,haha. Trattisar tycker jag inte alls ser goda ut så dom äter jag inte,hihi. Åh vad duktig du är. Önskade att jag inte gav upp så fort i svampletandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *