post

Hundmamma på vift – saknader och hundförsäkringar!

[I samarbete med Svedea]

Nog hade vi det bra där i Dubai och njöt av vår familjesemester i den galna storstaden! WOW – vilken upplevelse det var att springa omkring i den exotiska värmen bland alla höghus! Men mitt i allt semestrande och alla nya intryck kunde jag inte hjälpa att jag slängde en tanke eller två åt hundarna. Jag började tänka på hur bra Texas och Boston faktiskt har det, samtidigt som hundmamma-hjärtat började bulta några extra slag. Vi vet ju att våra pälsklingar brukar ha det toppen på pensionatet (och det hade de!!), men ibland oroar man sig som hundmamma och undrar om de saknar matte och husse. Man kan ju hoppas på att de saknar en lite grann i alla fall! Jag kan säga att jag, Alfred och Patrik saknade dem och var såå glada när vi fick se dem igen efter en hel vecka ifrån dem!

Hur som helst for tanken på hundförsäkring hos svedea förbi. Tänk om Texas och Boston inte varit försäkrade? Den tanken kan ge mig rysningar när jag inte har den fantastiska möjligheten att krama om dem. Tänk om vi kommer att behöva förnya deras försäkringar och om vi får fler hundar i framtiden, vilken försäkring ska vi skaffa åt dessa hundar? Självklart började jag googla runt så fort jag var hemma från semestern igen och hade datorn i högsta hugg.

Jag insåg att det var en ren djungel att trassla sig igenom och hur många begrepp som helst att förstå sig på! Vilken pärs, tänkte jag!! Men så kom jag över en hemsida som redde ut alla dessa begrepp och phew, vad skönt! Nu vet jag vad “karenstid” och “dolda fel” innebär. På samma sida kunde man också, hur enkelt som helst, fylla i alla uppgifter om sin nya hund och smidigt få fram ett pris på en hundförsäkring. Det är sånt här man behöver vid tillfällen som dessa! Jag vill få ett snabbt svar på en fråga jag grubblat på i några dagar, men mest för att jag inte kan släppa tanken.

Hur ser det ut för er andra hundälskare, hundmammor och hundpappor där ute? Vad har ni för hundförsäkring och hur kom ni fram till att just den var perfekt för er hund? Och hur brukar ni göra med era hundar när ni åker på semester?

Ta hand om era små pälsklingar nu och krama om dem en extra gång – för dom har det verkligen bra hos er!

XoXo Linda

20 thoughts on “Hundmamma på vift – saknader och hundförsäkringar!

 1. Så viktigt med en bra försäkring till våra små vänner <3 Visst saknar man dom om man inte är där dom är 🙂 Hoppas du får en riktigt skön fredag 🙂

  • Ja superviktigt med att försäkra sina älsklingar. Olyckan kan vara framme närsom! Ja hihi man tänker allt på dem titt som tätt och undrar.

  • Verkligen superviktigt med bra försäkringar! Lätt hänt att olyckan är framme.
   Aha då förstår jag!

 2. Jag tyckte också att det var så svårt när jag skulle skaffa försäkring till min Nappe. Till slut blev det Folksam, av den enkla anledningen att en nära vän jobbar där och jag litade på henne när det var dags 😉

  • Ja, det är en djungel med alla försäkringar och man tjänar mycket på att jämföra då det skiljer sig oerhört mycket bland dem! Folksam är bra, där får man också rabatt om man har fler försäkringar hos dem.

 3. Vi har våran hundförsäkning hos Agria & kommer aldrig mer ha något djur försäkrad hos leka.Anledningenen till att vi har honom försäkrad där är väl för att det är så stort företag eller något. Vet inte riktigt hur jag tänkte.Förr när vi åkte på semester så lämnade vi in Rex på mitt förra jobb (hundpensionat & hunddagis) Nu får han vara hemma o svärmor tar hand om honom samtidigt som hon ser till huset.

  • Så smidigt att ha någon att lämna bort till, vi har ju två hundar inte alla som vill passa, kanske blir enklare ifall man bara har en i framtiden.
   Försäkringar skall man jämföra, för där kan man spara in en hel del pengar. Kan skilja jättemycket! T.ex frallor är dyra att försäkra,samma villkor, men helt enkelt olika dyra. Att tänka på när man jämför är att man inte missar något eller väljer bort ngt som är bra att ha bara för att det är billigare. Men det finns en del pengar att spara och det gäller alla försäkringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *