post

Hur delar man av ett rum?

[ I samarbete med Smidesrum.se]

Vårt hus är byggt -76 och det som är typiskt för 70-tals hus är att man har en stor gillestuga på nedervåningen som man aldrig vet vad den skall användas till. Vår är dessutom rektangulär vilket gör det lite svårare att få till något bra där. Det brukar sluta med att man stuvar ner allt möjligt i gillestugan och använder det mer som förvaring. Man använder den knappt.
Det finns massa smarta lösningar där man kan dela av rum, göra en etta till en tvåa exempelvis. Då hade man kunnat ordna ett gästrum, eller varför inte ett litet krypin som ett bibliotek eller liknande! Det hade varit drömmen!

Dagens inredningssätt baserar sig på så öppna ytor som möjligt och Smidesrum har en perfekt och otroligt läcker lösning på problemet, tycker jag! Man behöver inte snickra upp en vägg utan man kan använda sig av lite mer industriell känsla med material som smide och glas. Det är dessutom ljuddämpande och man förlorar varken ljus eller sikt. Jag hade mer än gärna haft en sådan här vägg i vår gillestuga. Smart sätt att få fler rum på samma yta! Man får det bästa av två världar med en genomskinlig vägg.

Finns behovet av att dela av rum? Då tycker jag absolut ni skall spana in Smidesrum. Deras galleri är fantastiskt för inspiration!

Inlägget är i samarbete med Smidesrum alla tankar och åsikter är till 100% mina egna

10 thoughts on “Hur delar man av ett rum?

    • Eller hur tänk att göra ett litet bibliotek med den typen av lösning, hade kunnat bli hur coolt som helst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *