post

I got the feeling! Friyay med vintips!

[PRESSUTSKICK]

Efter en intensiv vecka brottandes med ditten och datten, ja herregud det finns då folk till ALLT. Så tar vi äntligen fredag! Vad passar då inte bättre än med ett smakrikt fredagstips? Vi pratar om vinet Finca Las Moras Reserva Chardonnay. Jag gillade det verkligen.
Det smakrika fruktiga vinet från Argentina. Las Fincas blev utsedd till årets vinproducent 2013. Man beskriver vinet såhär: Las Moras Reserva Chardonnay har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Passar till fisk eller ljust kött.

Jag kanske är knasig men jag är oerhört intresserad av vinets historia, hur det produceras och vilken effekt det får på druvan. Här kommer lite kul fakta om just Las Fincas historia. Tänker man på detta så blir hela upplevelsen bättre. Sedan att man gärna hade velat befinna sig på just denna platsen är en annan sak.

Kul fakta:
Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner.

Finca Las Moras har cirka1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Detta är ett pressutskick men helt och hållet med mina egna åsikter som ej har kunnat påverkas.

11 thoughts on “I got the feeling! Friyay med vintips!

  • Ja, helgen har verkligen varit toppen! Haha gud alltså vissa människor borde vakta sin tunga mer samt att tänka sig för innan dom öppnar käften!

 1. kan tycka det är lite roligt om en händelse o ett vin ja me
  skulle dricka vitt idag sa vi ha ha men här satt vi nu o glömt det HUR kan man glömma får bli en annan dag 🙂

  ha ha ja men hur kunde man skrämma barnen att inte hoppa i laövhögarna va hae det gjort

  • Haha jamen du HUR kan man glömma av att köpa vin, katastrof,hihi. Nä så himla konstiga saker som hade för sig förr alltså. Många skrönor.

  • Hihi nä just det, så var det ju. Vad tycker du är gott att sippa på istället för vin då? Tror kanske du är en cocktail kind of girl 😉

  • Men eller hur, ja samma här är en riktigt winelover! Så roligt att läsa på om druvan och själva vinet med. Var på vinprovning nyligen och det var så himla lärorikt & kul och gott såklart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *