post

Jag får ofta frågan om hur man får betalda samarbeten

Jag är ju för detta med att man skall ge varandra lite tips & trix i bloggvärlden på hur man kan bättra sig, vad man kan göra för att för att komma framåt. Att man framförallt skall våga ta betalt. Alla bloggare både mindre och stora, vill få betalda samarbeten.

Det är inte mitt jobb att tala om för andra influencers vilka företag man skall kontakta, eller hur jag får mina samarbeten. Det är något jag har jobbat för, jobbat för mig själv. Inte för att någon annan skall glida in på ett bananskal och utnyttja det. Jag har bloggat i 11 år nu. Jag har hittat mitt sätt att jobba på. Jag kan inte tala om för någon om just det sättet fungerar just för dig.
Vi influencers tycker det är kul att kunna hjälpa varandra, byta tips & trix. Men har man frågat någon om hjälp eller tips, tänk då på att alltid ge något tillbaka! Vem vill hjälpa massa utan att få något tillbaka? Då blir det inte särskilt roligt, eller hur?
→ Bloggjobben kanske inte alltid kommer till dig. Är man en mindre influencer så gör dom oftast inte det. Det är inte förrän nu på senare år som jag är den som blir kontaktad utav företagen istället för att vara den som kontaktar dem.


Tänk på:
• Hur du formulerar dig, ha en välskriven genomtänkt blogg. 

• Har du inte valt att ha en nischad blogg, tänk ändå på VAD du bloggar om. Har du inte barn? Nä då bör man kanske inte heller blogga om barn. Blogga om något som rör dig, ditt liv. Inte andra som kommer in och gör olika gästinlägg utan någon som helst relevans till ditt liv.
•  Gör dig ett mediakit, som ett digitalt CV. Som du kan skicka med ifall du aktivt söker samarbeten själv.
• Ta inte vilket samarbete som helst och håll er undan casino, spel, betting dessa försämrar er blogg.
• Agera proffsigt i alla sammanhang, mot företag och mot bloggkollegor! 
• Putta inte upp massa inlägg bara för att ha gjort det under en dag. Hellre få inlägg med kvalité än kvantitet.


Om jag hade velat så kan jag avslöja att i dagsläget är jag där så att jag nästan skulle kunna försörja mig på att “bara blogga”. Men det vill jag inte! Vet ni varför? Jag älskar mitt jobb, träffa folk och få göra något annat än att bara sitta hemma bakom skärmen. Få stimulansen som faktiskt ett jobb ger.
Jag slipper slita mitt hår för att man kanske inte får ihop det en månad. Nä ett gammalt hederligt jobb är tryggt, jag trivs med det. Sedan älskar jag att få in dessa extra pengar som bloggen generar, som man kan resa för eller hitta på något annat roligt.

För ett tag sen så var jag nog med om det absolut värsta jag varit med om i bloggvärlden. Min vän hade även råkat ut för samma “sjuka” person! Jag blev kontaktad av en tjej via instagram som frågade mig hur jag hade fått mina samarbeten. Jag har aldrig haft kontakt med denna personen tidigare.
– Jag sade att du får ursäkta mig jag känner inte dig och varför skall jag tala om för dig hur jag får mina samarbeten? Personen i fråga blev helt vansinnig på mig och tyckte jag var otrevlig, dum i huvudet och hur jag kunde behandla henne på det sättet! Att alla i bloggvärlden minsann hjälper varandra!

Alltså vad är detta för psykopat? Hon spydde ur sig en massa skit på instagram och sedan när jag skulle svara henne, så hade hunnit blocka mig. Stängde ned sitt insta och öppnade nytt konto. Som förmodligen har satt en massa skit i system, för att klanka ned på andra. Då tänkte jag, hur mår man som person när man måste bete sig på det sättet?

Happy blogger on tour

18 thoughts on “Jag får ofta frågan om hur man får betalda samarbeten

 1. Vilken otäck människa du råkade ut för. Riktigt läskig.

  Tips och råd kan ju vara intressant men det är ju som att driva ett litet företag med bloggen. Så våra egna tips, partners och tillvägagångssätt har vi alla rätt att behålla för oss själva.

  Jag säger: Kloka inlägg, fina bilder och att bloggen förmedlar något som läsaren vill se eller läsa om. Eller du själv vill säga bara för att.

  Kram Kamilla

  • Ja så himla konstig tjej alltså, haha. Precis man skall inte räkna med att folk vill dela med sig utav detta. Ja variation på bloggar gillar jag. Läser sällan nischade bloggar faktiskt om det inte är resebloggar då.

 2. Så roligt att du delar med dig av lite tips!? För min del är det nog otroligt långt borta att kunna leva på min lilla blogg, men det är ändå kul att kunna ta ut någon form av riktning i skrivandet!?
  Fy att du råkade ut för en så obalanserad person!?

  • Ja minst sagt obalanserad person, trist. Men tyvärr så finns dessa småaktiga människorna bakom skärmen. Ja kände att jag behövde skriva av mig då många tar saker & ting för givet.

 3. Jättebra tips! Är så taggad på att få mitt första samarbete. Dock så vet jag inte vad det skulle vara. Men får blogga ett tag till innan jag börjar tänka på det ? Vilken psykopat du råkat ut för. Läskigt med sådana människor.

  • Tack Sandra. Ja det kommer nog till dig så småningom det med samarbeten men. Kika vad som passar in i din blogg och fundera på vilken typ av samarbete du skulle vilja ha. Ja läskig person, verkligen!

  • Tack snälla! När det kommer till betalning så måste man kunna motivera & sälja in sig själv till varför företaget skall betala just dig för ett inlägg. Vad är dina fördelar?

  • Ja en sjuk människa förmodligen och det där med att blocka innan man själv hinner svara är bara en maktgrej, att känna att man har makt över situationen. Psykiskt sjuk människa alltså. Ah men tack snälla du, jag kämpar på!

  • Kul att du gillade mina tips & råd. Nämen så är det men det är galet vad många knepiga människor det finns alltså. Det var bland det värsta jag varit med om ,haha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *