post

Jag måste till Kreta!

[ I samarbete med Ving ]

Ååh, vilken helg hörrni! Sol och vårkänslor så det bara sprudlar om det. Och det får mitt resesug att smyga fram… Den här gången tänker jag på Kreta som den soltörstande värmefantasten jag är! Som ni vet står Dubai på listan och som jag längtar! Men jag är ju också lite av en planerare och jag bara älskar att drömma mig bort och planera ännu fler resor. Och jag älskar att komma undan lyxigt billigt… och gärna smidigt! Därför funderar jag på att Kreta skulle kunna vara en fin charterresa med tjejkompisarna? Vad säger ni? Har ni varit på Kreta och hur så er resa ut?

Kretas bästa stränder
Som sagt har vädret har varit grymt här! 27 grader har aldrig känts bättre, men när jag kollade runt på Vings sortiment och såg den lilla ön (Kreta) blev jag omedelbart kär. Det finns så många stränder att åka till, hotell och resorter att uppleva! För att underlätta för mig och er (plus min kärlek för listor) hade jag tänkt rada upp de tre bästa stränderna som jag får känslan av att alla bara måste se!

Elafonissi: Den finaste stranden enligt de flesta och bäst av allt – den är rosa! Snäckorna i vattnet ger av sig ett rosa glans i vattnet, vilket gör hela stranden till en sagolik badplats.
Falassarna: En bit att åka men det är det värt. När man väl är på plats så får man se det bästa av Kreta. Glasklart vatten som jag skulle kunna bada i tills kvällen kommer. Sedan finns det så många kaféer runt stranden så man aldrig behöver lämna den.
Frangokastello: En gömd pärla är denna lilla strand. Frangokastello är döpt efter ett slott som byggdes på 1300-talet och ligger bredvid stranden. Perfekt för den som gillar lite lugnare stränder och historik, på en och samma gång. Ganska platt och grunt så stranden är verkligen barnvänlig.

Sedan finns det ett hotell som jag måste bo på, redan planerat haha! Chaniakusten har det absolut vackraste hotellet. Direkt vid stranden och insatt bortom resten av Kreta är det precis här jag tror att man hittar det bästa som Kreta har att erbjuda. Hotellet är väldigt modernt, men det ringer ändå vackra toner av historik från staden omkring. Detta hotell är ett måste för mig!

Vad har ni för sommarplaner? Vi får väl se vad plånboken och semesterveckorna tillåter, men en weekend till Kreta skulle vara fantastiskt att klämma in… Ååh, kan redan se dagarna på de kritvita stränderna med en härligt svalkande drink i handen! Vad har ni för planer i sommar? Ska ni åka någonstans med familj, vänner eller kärleken? Har ni kanske några tips på saker att göra på Kreta? Jag vill höra allt! Go go go!!

Inlägget är i samarbete med Ving

18 thoughts on “Jag måste till Kreta!

 1. Inte varit i Kreta själv, men min kompis vet jag älskade det! Ser riktig fint ut! Själv har jag inte många planer för sommaren än, vi får se hur det blir.

  Svar: Tack kära 🙂

  Vad kul, det får jag försöka bli med på nästa gång! Superbra tips till fina bloggar, hittade absolut massa godbitar 😉

  • Jag har utforskat Grekland alldeles för lite. Vi har ju Dubai som står på tur sedan så blir det väl ut och åka med båten en del är la tanken. Lite projekt på gång här hemma med.
   Kul att du hittade massa godbitar det glädjer mig!

 2. Varit på Kreta med familjen som barn och har bara fantastiska minnen därifrån. Vi har inte mycket sommarplaner men hoppas klämma in en resa till hösten. Först väntar Legoland i slutet av maj och en massa båtåkande och fix i sommarhuset

  • Åh vad roligt att höra verkar ju så himla mysigt! Inte vi heller Dubai och snart ska vi måla om huset, lägga nytt tak, fixa in nya balkongdörrar bland annat en från badrummet rätt ut till spabadet osv osv. Finns att fixa med,hehe. Sedan lär det ju bli en massa båtåkande med, så himla härligt. Älskar sommaren! Hoppas vi kan ses snart!

  • Jag har utforskat Grekland alldeles för lite! Finns ju verkligen fantastiska ställen som dem jag nämnt ovan! Lusten att resa försvinner aldrig.

  • Men åh vad gullig du är, så lite så! Men åh vad härligt, vilket bra sammanträffande! Längtar efter att få se dina bilder därifrån!

 3. Åh, Kreta är underbart! Har varit där både med familjen som liten och ett par gånger med min före detta sambo på senare år. Kommer definitivt att åka dit idgen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *