post

Konsten att kunna mingla på rätt sätt

Det här med att mingla är det nog många som upplever som lite svårt och jobbigt ibland. Jag har ju haft många event nu och även varit på en del mingel tillställningar så man börjar ju bli lite van. Det enda tråkiga är att jag oftast inte hinner mingla så mycket på mina event, då jag har fullt upp med annat. Kan du konsten att mingla på rätt sätt?
Vad innebär det här med att mingla egentligen? Vad vinner man på det?
Jo, givetvis så handlar det ju om att sälja sig själv! Marknadsföra sig själv! Kan ju vara både som bloggare och företagare. Att mingla öppnar nya möjligheter och bra tillfällen att skaffa sig nya kontakter eller affärsrelationer. Man skapar nya affärer och förtroenden. Det handlar om att visa intresse för andra människor.

Ser du dig själv som en duktig minglare?

Tänk på att inte hamna i ett hörn och läsa en broschyr eller att inte hamna med en och samma person för länge. Står många redan och samtalar leta efter en ensam person att inleda ett samtal med genom att presentera dig för denne. Står dom redan i en grupp och pratar flika in med ett hej.
Mycket handlar också om kroppsuttryck vad man utstrålar och förmedlar för uttryck om man är mottaglig eller öppen för samtal. Så tänk på din hållning och kosta gärna på dig ett bemötande leende. Håll dig vänd med ansiktet utåt gruppen, då kommer det garanterat fram någon till dig.
Ha gärna med dig visitkort och var inte rädd för att byta visitkort med andra.

Bli proffs på att mingla, våga ta för dig!

 

21 thoughts on “Konsten att kunna mingla på rätt sätt

 1. Bra tips. Det är väl just det att tala för sig själv som är svårast om produkten man säljer är sig själv. Ett glatt och öppet sinne brukar lösa det mesta. Hej är så enkelt att säga.

  Må så gott /Kamilla

  • Tack. Jamen eller hur att vara öppen underlättar en del kan man säga och lite framåt. Hoppas du får en trevlig helg!

  • Jamen det kan jag tänka mig att du är! Jag hoppas verkligen vi kan ses på något mingel snart! Hoppas också på ett litet mailsvar ifrån dig snart då det börjar dra ihop sig;)

  • Ah alla kan bli proffs ifall man vill, hand lar mycket om hur man är som person och du har ju lätt att få kontakt med andra människor 😉 Eftersom du är så öppen.
   Bra där Jennifer, inga mer chanser nu!

  • Tack! Åh det är alltid en liten olustig känsla när man kommer ensam men det gäller att övervinna den känslan och tro på sig själv och bara köra på 😉 Mingla runt. Hoppas vi ses snart igen!

  • Roligt att du gillar mitt mingel inlägg Amanda. Tänkte eftersom jag själv upplever ibland en klump i magen när man ska mingla runt så kan man ha detta i bakhuvudet;)

 2. Hej 🙂
  Din blogg är nominerad av dina läsare i en av kategorierna i Årets blogg tävlingen i min blogg 🙂
  Den bloggen med flest röster i varje kategori vinner en länkning i min blogg under hela 2018!
  Röstningen pågår tills den 30/11. Lycka till! 😀

 3. Väldigt många bra tips – jag tar åt mig av en del utav det du skriver och kommer helt klart tänka på det framöver! Jag tyckte ett tag att jag var rätt duktig på det men efter vår förlust förra året tappade jag både bort mig själv och självförtroendet men jag jobbar hårt på att komma tillbaka. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *