post

Lazy Sunday & instagram lureri

Idag så har jag plockat undan, tagit en svängom med dammsugaren och allmänt småfixat lite. Skall försöka fota mina fina kläder kväll som jag fyndade på Black Friday. Är ju inte jättevanligt med en outfit bild här i bloggen, tror aldrig det har hänt om jag skall vara ärlig. Men någon gång måste vara den första, inte sant?

Jag kan inte förstå att instagram tågen fortfarande håller på?! Har inte folk tröttnat!? Jag tröttnade efter 3 omgångar. Istället uppskattar jag mina genuina och äkta följare som som jag faktiskt vet vill följa mig.
Instagram kontot får ett bättre värde och blir mer intressant för företagare. Det man vill uppnå är ju aktiviteten på instagram, att ens följare är aktiva och gillar ens bilder, kommenterar. Man kan ha flera tusen följare men motsvarigheten i likes och kommentarer är lika med noll.
Då spelar inte antalet följare någon som helst roll! Men det verkar fortfarande som att vissa inte förstår detta resonemanget.

Köpta följare och likes det verkar ju inte heller få ett stopp, det finns alltså fortfarande dom som köper följare trots att med appen Social Blade finns. Inför våra event så vill vi såklart inte ha någon med köpta följare. Någon gång har vi upptäckt det lite för sent men det misstaget vill vi inte göra om.
Läs mer under Följetåg, köpa följare.

Sedan så har jag även testat det här med att vara aktiv att sprida min instagram i olika FB-aktiviteter som är igång. Det ger inte heller så mycket. Har fått ett fåtal extra följare. Sedan like for like stör mig något fruktansvärt!

Har jag läsa här inne som inte följer mig på instagram tro? Ni får såklart väldigt gärna göra det ifall ni vill @lindamarie.nu
Mitt nästa mål är att nå 1500 följare, inte så långt dit. Men går lite segt just nu pendlar mellan 1480-1490. Vad är ditt nästa instagram mål?

När jag var i Milano i våras, ge mig värme och en härlig resa, tack. Känns evigheter sen jag var där.
2 resor har det blivit i år. Thessaloniki och Milano. Gillade Milano mer. Älskar arkitektur och byggnader. Rom är det absolut häftigaste som jag varit i.

28 thoughts on “Lazy Sunday & instagram lureri

 1. Jag har inte riktigt förstått vad följetåg är, men jag har förstått att folk köper följare. Helt värdelöst! Det enda som betyder nåt är ju de riktiga följarna som är intresserade och interagerar!

  • Det går ut på att ett gäng startar ett “tåg” så skall man följa dem i tåget, så följer de tillbaka saken är den att dom som börjar följa en eller till och med dom som är i tåget avföljer nästan direkt efteråt. Ett sätt att “fiska” följare. Exakt det är dom som interagerar och du tillbaka som ger värde åt ditt konto. Antalet följare kan egentligen kvitta men företagen verkar inte riktigt ha förstått detta än.

 2. Håller med. Men sedan kan jag tycka det är bra med supportgrupper som man kan göra via en egen chatt på fb. Men jag märker även när jag länkar ett inlägg på en baksida får jag galet hög statistik som även ökar på gamla inlägg vilket är toppen. Så tror man kanske får välja lite med omsorg. Sen har jag inte ens fattat det där med köpta följare, hur gör man? 🙄 haha bra att ni har den appen för ert företag!!

  • Fast dom där supportgrupperna har jag verkligen inte fått ut ngt utav. Hur gör du då? Delar blogginlägg os gör man ju på FB. Men t.ex insta supportgrupper har jag skrivit mitt namn men typ bara en som följer av alla ungefär. Nä det finns väl nån app för att köpa följare som en hel del gör tyvärr. Ah Social Blade kan alla använda sig utav bara att ladda ned den är gratis. Där ser man direkt svart på vitt ifall ngn köper 🙂

 3. Instämmer i dina ord! Har oxå tröttnat på dessa följetåg för längesen och dessa follow for follow. Vet många Instagramare som har 2000-6000 följare men har aldrig mer än 4 kommentarer eller 40 likes, rimmar illa. Jag har på sistone fått fler följare utan att göra ett dugg.

 4. jag tycker det är så konstigt att man vill köpa sina följare, varför liksom? Jag jobbar hårt för att min instagram ska växa och att man lägger ner tid på sina bilder och att allt ska va fint liksom 😮

  • Jadu många tror väl att dom får fler samarbeten med köpta följare vad vet jag. Så onödigt när det numera finns en app som avslöjar svart på vitt ifall ngn köper! Trist för oss som anstränger sig för att växa ärligt. Följ gärna mig på insta om du inte redan gör det @lindamarie.nu så följer jag tillbaka.

 5. Håller helt med där, fattar inte varför man skulle vilja ha en massa fejkföljare, har aldrig hängt på nåt sånt där tåg. Men märkte nu att när jag bytte namn och nischade mig på resor så fick jag 100 nya följare bara på några timmar. Smart drag. Och jag lyckades precis peka om min blogg också. Så nu är worldbytina haffat, både på insta och .se =)

  • Nä och särskilt inte när det finns appar som avslöjar ifall de köper eller inte. Ja men exakt det är nog din nisch. Kul Tina. Nu inväntar jag bara att du skall fixa din design med den ser lite knas ut 🙂 Så grymt skall bli så himla kul att följa din resa till Azorerna, vilken dröm! När åker du?

  • Nä hel knasigt allting. Tror jag följer din på insta? Följ mig @lindamarie.nu så följer jag tillbaka såklart. Nån gång måste jag ju uppnå 15,, följare typ inte många kvar men så tappar man alltid nån random följare,hehe.

  • Nä och det borde gå över ngn gång alla dessa tåg men så har jag också upptäckt att det är samma som kör om och om igen. Jag blev till och med avföljd utav dem i tåget efteråt jag varit med, stört, haha!

 6. Alla dessa tåg. Där hälften av de som ska vara med inte lägger ut att de är med. Hälften avföljer redan nästa dagg. Fy så jag inte gillar dem.

  Kram Kamilla

  • Men exakt så är det ju. Så himla trist! Nu kämpar jag att komma upp i 1500 följare på insta iaf. Går lite segt, haha

  • Ah hihi men tack. Tror inte jag visat den då jag säkert inte var helt nöjd med den. Men det mäktiga är ju i bakgrunden 😉 Il Duomo katedralen i Milano.

 7. Jag förstår mig inte heller på det där med köpta följare/likes, känns så opersonligt. Man (jag i alla fall) vill ju ha ett personligt konto med “äkta” följare. Förhoppningsvis försvinner det där snart. Jag följer dig på instagram 🙂

  • Jamen precis, förhoppningsvis i samband med att företagen skall kunna se statistiken på hur många “tillbaka” dom får till sin sida av ett samarbete med en influencer på insta! Hoppas det kommer snart. Då tror jag att det kommer försvinna en hel del. Kan ju alltid hoppas. Men på Social Blade ser man ju verkligen ifall nån köper så det är ju bra. Jag jobbar hårt på att upplysa företag om detta. Tack, jag följer dig med på insta.hihi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *