post

Mina favorit weekendstäder i Europa

Överallt kan man läsa listor på exempelvis topp 10 weekendresor, som dels är baserade på statistik av de mest sålda resorna hos olika reseaktörer. Jag tänkte göra en helt oberoende lista på mina favorit weekendstäder i Europa. Baserat helt på mitt tycke.
Ni har väl inte missat att bläddra igenom min kategori Resor & Äventyr? Där finner ni mer utförlig beskrivning av alla resor jag gjort, dag för dag och även massvis med bilder och andra tips.
Jag har t.ex skrivit om ⇒ Heta weekendresor och vad man vill ha ⇐⇒ Bra Boende VS dåligt på weekendresan ⇐

Nu har jag inte besökt jättemånga städer men nedan kommer min egna topplista på weekendstäder där jag varit nyligen
1. Rom
2. Barcelona
3. Madrid
4. London & Köpenhamn
5. Milano
6. Helsingfors
7. Budapest
8. Palma
9. Thessaloniki

Har ni någon resa inplanerad det närmaste? För oss blir det nog Kroatien till sommaren, Podgora.

 

18 thoughts on “Mina favorit weekendstäder i Europa

 1. Tyckte Rom var helt fantastiskt när jag var där. Definitivt en stad jag vill tillbaka till. Kul med Helsingfors på listan! kanske inte det första resmålet man tänker på för en weekend, men det är härligt där. 🙂

  Eftersom jag är gravid har vi ingen utrikesresa riktigt planerad just nu, däremot blir det nog något härligt spa i landet nu när det är kallt. 🙂

  • Ja men ja Rom slår mycket!! Jag med, åker lätt dit igen! Ja eller hur väldigt fin stad Helsingfors. Nä såklart, men spa är ju inte alls fel det heller.

  • London är verkligen helt fantastiskt, vill oxå dit igen snart. Blir förmodligen så då min gubbe är där titt som tätt i jobb, då tänker jag att jag hänger på ngn gång 😉

  • Ja hihi fick en snilleblixt där! Alla tycker ju och tänker olika om olika städer liksom! Barca o London är verkligen fantastiskt. Rom måste du verkligen åka till!

  • Ja och Kroatien skall ju verkligen vara en pärla. Kul att åka till något annat ibland än de klassiska resmålen.

  • Åh jag med som vanligt. Men försöker att hålla mig lite så att man kan börja spara lite till drömresan 😉

  • Det är ljuvligt att resa, inte alla gånger som det passar i livet. Så du har ngt att se fram emot och kanske börja spara lite till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *