post

More about vinprovningen i Göteborg

Har ju inte riktigt hunnit att skriva om denna fantastiska upplevelsen i lördags på Prova i Göteborg. Prova har ett 30-tal olika provningar och har ni inte varit på något så rekommenderar jag starkt att gå på en! Allt från champagne, lakrits, choklad, whisky, rom mm. Bokade via Greatdays.

Jag & Thaimorsan gick på: “Nivå 2: OST- & VIN, ITALIEN
Här tar vi en tur genom Italiens härliga landskap och provar deras viner och ostar. Nivå 2 innebär att vi inte börjar med att gå igenom provningsteknik, och vi använder något fler vintermer. Men man hänger fortfarande med bra även som nybörjare!“

Denna provningen var perfekt, trots att jag inte är erfaren med att gå på provning så funkade denna utmärkt. Temat var Italien och det roliga var att hon berättade lite om distrikten, visade på kartan och berättade lite historia kring vinet och dess härkomst.

Vi fick en snabb genomgång hur vi skulle prova vinet. Sticka näsan så långt ned i glaset som det bara går och ta dra in luften i näsan så mycket som det bara går. Ställ vinet på bordet och snurra runt det för att frigöra doft. Smaka av och sörpla så att du får in luft i munnen så att smaken sprider sig.

Har ni gjort detta när ni druckit vin? Jisses vilken smakexplosion det blir! Sedan testade vi tillsammans med olika ostar och vilken skillnad!
Vissa viner smakade bättre med en viss typ av ost och vissa viner smakade mindre bra med en annan typ av ost, helt otroligt! Parmesanosten med sin sälta passade till alla viner just på grund av det salta. Så när man väljer tillbehör till ost ska man inte ta allt för många olika sorter och frukt ja det passar inte alls till vin egentligen, om man gärna har vindruvor till.

Jag är skitnöjd med provningen och fick mersmak, helt klart! Efteråt käkade vi en bit mat på Doktor glas och fick en alldeles för kort vistelse på Champagnebaren Små Bubblor, för sen var det dags för mig att åka hem!

 

16 thoughts on “More about vinprovningen i Göteborg

  1. Vilken bra vinprovning! Jag har inte varit på så många, men så mycket information har det inte varit, och det har inte varit några tillbehör som ost till vinet. Den här provningen verkar ha varit väldigt komplett!?

    • Provningen var verkligen komplett och jag valde ost & vin för att få den mer komplett. Informationen om olika distrikt och vinets historia var verkligen roligt att höra om.

  2. Men alltså guuuu så kul!! Jag är tyvärr inget större fan av vin, men jag har hört att vinprovning ska vara något helt annat. Så kanske ska ta och testa det någon gång =) Kram <3

    • Ja denna provningen var komplett. Hm ja, grundidén är nog att man får gilla vin “tror jag” men det blir helt annat att gå på provning än att ge sig på att dricka vin hemma, så det stämmer ju. Vem vet efter en provning när du lärt dig att kombinera vinet med olika saker så ändras det kanske 😉 Prova vettja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *