post

Något som bör tas på mer allvar, energidrycker!

Det råder 18-års gräns på att få köpa energidrycker, vilket jag kan förstå. Borde de förbjudas? Mitt svar är ja egentligen, men alkohol säljs ju, det är också en hälsofara. Riksdagen har satt 15-års gräns vilket är alldeles för lågt, men många butiker idag kräver 18-års gräns, vilket är skitbra!
Ungdomarna idag som är under (15) 18, får tag i det ändå. Dom som säljer energidrycker, säljer ändå till minderåriga. Jag tror att det råder stor okunskap både bland föräldrar och ungdomar på vad “denna goda dryck” kan orsaka! Man kan förmodligen inte förbjuda att det säljs det förstår jag också men man kanske kan begränsa åtkomligheten på något sätt. Det vi däremot kan göra är att sprida ordet med riskerna av att konsumera energidryck!

Glömmer aldrig när jag såg på SOS på Liv eller död. Då var det en kille som var på fest och hade druckit Red Bull & Vodka under kvällen. Han bara föll ihop, yrsel och hjärtklappning och hade han inte fått vård så hade hjärtat stannat. Jag hoppas verkligen att ni tänker på detta nästa gång ni dricker en energidryck!

Från flera håll har det rapporterats att ungdomar blir speedade, rastlösa, okoncentrerade. Fått symtom som hjärtklappning, bröstsmärtor, ångest, sömnbesvär och kan till och med trigga igång ett alkoholberoende. Kommer du fortsätta att köpa energidryck?

“Red Bull ger dig vingar, piggar upp både kropp och sinne” Jag blir så äcklad av sättet som dom marknadsför en farlig produkt på. Hänvisar till elitidrottare, krävande arbetsdagar osv.

Jag vill starta en kampanj där vi sprider ordet så mycket vi bara kan i sociala medier, där vi uppmärksammar detta! Så hoppas jag att vi når ut till så många som möjligt! Det är fritt att använda bilden, men länka gärna.

Något som bör tas på mer allvar, energidrycker!

16 thoughts on “Något som bör tas på mer allvar, energidrycker!

 1. Håller med och bra initiativ! Jag är jätterädd för det där giftet. Maken dricker det ibland och jag klarar inte av det. Själv har jag neurologiska problem och hjärtat liksom “fladdrar” ibland så jag vågar inte ens smaka. Och även om man tror att man är frisk och stark så kan man ju inte veta hur man kommer reagera. 🙁

  • Ja det är helt sinnessjukt och skrämmande att det också har blivit en “innegrej” att dricka energidryck.
   Ja bara det är ju ett tecken på att det inte är hälsosamt!
   Var gärna med och sprid ordet!

  • Nä, klart man har druckit ngn gång och jag kommer att förhindra detta. En grej hade ju varit att chockhöja priset så de unga inte får råd/köper det i lika stor mängd. Var gärna med och sprid ordet!

 2. Usch ja, ser ofta hur ungdomar från sonens skola köper energidryck. Vi har förbjudit sonen att dricka sånt just av den anledningen att många far illa av det.

  • Ja det är skandal, chockhöj priset säger jag! Som med snus o cigg liksom! Folk köper ändå, men tänker att unga inte har råd och det kanske minskar intaget. Så sjukt att det också har blivit en innegrej!

 3. Om energidryck tycker jag inte. Jag begriper inte heller att dom har fått så stor genomslagskraft för de flesta åldrar…..
  Ett glas vin eller två då och då får räcka

 4. Trodde det var 15årsgräns.. är det 18 som är gränsen så är det ju ännu bättre!

  Jag tror att föräldrar och ungdomar behöver få mer konkret info om hur farligt det är. Förbud och pekpinnar ger oftast motsatt effekt tyvärr!

  Ha en fin söndag!

  • Ja, sant det är 15-års gräns (redigerade min text) I vår stad har butikerna satt 18-års gräns. Vilket är skitbra tycker jag! Hoppas fler butiker hakar på detta! Man kanske skulle chockhöja priset med så kanske intaget minskar med!

   Nä förbud får man aldrig igenom, men däremot som jag skrev här i inlägget mer info ut till både föräldrar och barn om hur farligt det är, det tror jag på. I veckan är det föreläsning i vår stad om detta, så bra!

 5. Ja hu vad läskigt med såna där drycker och vad mycket skit de kan ställa till med. Förstår inte varför de behövs egentligen, idrottare har klarat sig i decennier utan dem och det ska egentligen bara användas i sådana syften tycker jag. Bättre att förbjuda dem helt. Den där killen på Tv borde åka runt till skolorna och föreläsa om sina erfarenheter, då tar nog ungdomarna till sig det bättre tror jag.

  • Ja det är helt vansinne! Alltså omnu idrottare använder det, svårt att säga men dom som säljer & tillverkar dryckerna vill ju väldigt gärna hävda detta. Så fel! Dessa personer är ju oftast förebilder för unga! Ah vad har jag missat? Har inte sett, kan du länka?
   Var gärna med o sprid ordet!

  • Ja, det behövs verkligen mer medvetenhet bland vuxna, bra att sprida ordet till de vuxna i denna “världen” samt kunskapen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *