post

Pi & Powerbollarna böckerna

Måste tipsa om dessa underbara böcker! Har börjat att läsa Ljudskurken för Alfred och han vill verkligen inte att man skall sluta att läsa! Kan tillägga att dessa böcker gillar även hans mamma att läsa. Ni vet att ibland kan det blir sådär tråkigt att läsa godnattsaga, särskilt om man redan läst den 10 gånger innan. Detta boktillskottet var mycket uppskattat! Böckerna finns att köpa hos Bnosy.  Tack för dessa fantastiska böcker!

Pi och Powerbollarna bokserien handlar om den spralliga, nyfikna och påhittiga Pi som tillsammans med sina magiska Powerbollar ger sig ut på äventyr och hjälper öbor ur knipa. Barn i åldern 3-6 får lära sig om naturvetenskap och teknik på ett underhållande sätt.

Magnetfisket – Pi och Powerbollarna ställer genast upp för Benny när han hamnat i knipa! Hur kunde han vara så klumpig? Och hur ska de lyckas få upp allt som hamnat på havets botten…
Vinterracet – Sally har nästan givit upp när Pi och Powerbollarna plötsligt dyker upp! Men kommer de hinna fixa till Sallys isracer? Eller riskerar Sally än en gång missa chansen att vara med i vinterracet?
Ljudskurken – Ljudskurken är tredje boken i den populära serien om Pi och Powerbollarna. Det är festival på ön men någon försöker att stoppa den. Med hjälp av Powerbollarna lär sig Pi om ljud och tillsammans ger de sig ut för att laga orkesterns förstörda instrument.

En fantastiskt tanke som grundarna Bnosy har tycker jag:

Projektet Pi och Powerbollarna vill få fler barn intresserade av naturvetenskapliga ämnen. Pi och Powerbollarna har många fans, projektet stöttas bland annat av Tomas Ledin, Peg Parnevik, ABBA-Frida, Christer Fuglesang och Tekniska museet.

Bakom det ambitiösa projektet är företaget bNosy som grundats och drivs av två civilingenjörer, Karolina Kjellberg och Anna Colbiörnsen samt illustratören Pauline Reuss.

”Vi tröttnade på att läsa nyheter om ungas försämrade resultat i internationella prov och vill bidra med det vi kan för att hjälpa till att förbättra situationen. Vi vill vara med och skapa framtida generationer som kan fylla industrin med kunskap för tillväxt, bidra med spännande innovationer och göra smarta val för att upprätthålla en hållbar miljö. Vi vill stödja vuxna i både hem och skola med nytt och lustfyllt material som är kopplat till läroplanen,” säger Anna Colbiörnsen.

Projektets målgrupp är 3-9 år gamla barn stödjer skolans läroplan i naturvetenskap och teknik. Konceptet, som bygger på cross-media, har under första året nått ut till 20% av målgruppen i Sverige.

10 thoughts on “Pi & Powerbollarna böckerna

  • Hahaha jamen eller hur vilket sammanträffande, lite knasigt. Dessa är så roliga att läsa för Alfred imorgon börjar vi på en ny Power bok 🙂

 1. Men åhh vad härliga dom ser ut! Min sambos bror son fyller faktiskt år snart, så tack för tipset =) Kram <33
  Ps. Ska kolla igenom min garderob och se om jag har något mer imorgon. Svarar på mailet då =)

  • Jamen jaaa det är verkligen supermysiga böcker! Roliga att läsa med,rekommenderas! Ah fick mejlet skall kolla igenom allt imorgon kväll tänkte jag, tack!

 2. Trevligt med barnbokstips! Och kul att både du och din son tycker om böckerna 🙂

  Sv; tusen tack!
  Absolut kan jag vara med på eventuellt nästa tåg 🙂

  • Men eller hur, inte så ofta som jag ser det faktiskt. Böckerna är faktiskt helt fantastiska! Så nöjd!
   Imorgon så börjar vi på en ny bok ur Power serien. Spännande! Kul det ser jag fram emot!

  • Men eller hur det är ju så mysigt att läsa och särskilt dessa barnböcker som är roliga att läsa för Alfred.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *