Reklamsamarbete: Skolverket Hösten 2017

[ I detta inlägg förekommer reklam från Skolverket]

Läraryrket är generellt ett yrke som det råder stor personalbrist inom. Tycker alltid att jag ser att det söks lärare med olika inriktningar lite överallt.
Läraryrket är ett superviktigt yrke som är grunden till våra barns kompetens, kunnande och lärande. Lärare gör skillnad i vårt samhälle dom formar vår nästa generation. Har du någon gång funderat på att utbilda dig till lärare? Finns ju så mycket att välja bland idag, olika inriktningar, förskolelärare, grundlärare, ämneslärare, speciallärare.
Jag minns nästan alla mina lärare genom åren, vissa var bättre, vissa var sämre och vissa var rent utav urusla. Jag tror och hoppas att våra barn slipper det sistnämnda då kraven som ställs på läraryrket idag är högre än förr.

Det är en tuff miljö i dagens samhälle både för barn och vuxna att hantera, därför är det extra viktigt med att våra barn får en bra skolgång, samt att de barn som behöver extra hjälp uppmärksammas bättre och fortare än förr. Våra lärare är viktiga!

Sedan ett annat ämne som tas upp är det här med att falska nyheter sprids vind för våg idag. Var nog med att kolla upp källan till innehållet. Vi behöver lärare med förmågan att lära ut att tänka kritiskt och ifrågasätta det vi ser och hör. Det är ju faktiskt som så att vi matas med information från höger till vänster. Vad är falskt? Vad är sant? Jag kan nog vara rätt så kritiskt när jag upptar information från olika håll, hoppas jag och tror i alla fall.

Lärarna har en jätteviktig roll och beundrar deras fantastiska arbete som dom gör. Vi behöver verkligen fler lärare. Jag personligen hade nog inte riktigt haft tålamodet och så är väl kanske inte riktigt jag den mest pedagogiska personen heller. Så till alla blivande lärare och lärare därute, ni gör ett grymt jobb!

Ett rätt viktigt jobb ifall ni frågar mig!


Inlägget är ett reklamsamarbete men med mina egna åsikter.

22 thoughts on “Reklamsamarbete: Skolverket Hösten 2017

 1. Håller med dig Linda om att det behövs hur mycket nya lärare med rätt kompetens som helst. Jag är ju själv lärare tidigare som arbetade många många år i förskolan och nu på Gymnasieskolan ser problemen varje dag. Självklart gör högre löner skillnad att fler lärare stannar eller återvänder tillbaka.

  I förskolans värld upplevde jag som arbetat i Stockholm att största problemet idag att det saknas utbildade förskollärare och barnskötare. Alldeles för ofta får förskollärarna arbeta ensamma med outbildade som byts ut jämt och ständigt.

  I gymnasieskolan och jag som yrkeslärare där Praktik är hälften av elevernas undervisningstid blir det alldeles för många bitar i läraryrket. Som lärare är jag både lärare, mentor,APL ansvarig, kurator och mycket samtal och möten både den ena eller andra myndigheten när eleven inte funkar i vår verksamhet.

  Att arbeta som lärare är fantastiskt när det fungerar. Det finns inget yrke som man får så mycket kramar och kärlek som inom läraryrket om nu läraren har det bra förhållningssätt till sina elever.
  Fram för fler lärare och en tydligare arbetsbeskrivning för varje tjänst.

  Bra inlägg Linda.

  Kram Kamilla

  • Åh förstår det att ni får agera som allt möjligt ibland, är nog inte helt lätt att vara lärare i dagens samhälle, samt att rätt kompetens saknas som du säger. Ja förskolelärare och även “dagispersonal” det byts förskräckligt mycket:/
   Kan också tänka att det är lätt att skylla på läraren i många också om ett barn inte fungerar men det är ju inte oftast lärarens fel utan det är ju något som ligger förankrat hemifrån oftast.
   Tack Kamilla och vilken underbar kommentar ifrån dig!

 2. Lärare är verkligen en väldigt viktig del av vårt samhälle och är en stor del i barnens utveckling. Själv har jag aldrig tänkt tanken att utbilda mig till lärare men har jobbat extra som lärarassistent på lågstadiet och har även hållit i utbildningar på arbetsplatsen, men skulle inte vilja göra det varje dag så är imponerad över de som vill/orkar det!☺

  • Ja det är verkligen en superviktigt yrke! Nej inte jag heller faktiskt och som du säger, man beundrar verkligen dem som vill/orkar det. Jobbet som dom gör är inte lätt. Klimatet i dagens samhälle har hårdnat väsentligt sedan man själv gick i skolan.

  • Ja det är ju det och vi behöver så många fler lärare än vad det är idag samt minska klasserna helt klart!

  • Ja det är verkligen jätteviktigt att lyfta fram läraryrket! Samt att hylla alla dom lärare som verkligen gör ett så fantastiskt jobb!

  • Tack Jennifer. Ja vi behöver verkligen fler lärare! Åh det förstår jag. Hoppas, hoppas att du kanske flyttar hitåt nån gång. Hur kommer det sig att A flyttade till Gbg? Är han från Götet?

  • Ja superviktigt yrke, likaså att vi har lärare med rätt kompetens. Ja exakt! Läraren kan verkligen få en att vilja gilla eller inte gilla ett ämne beroende på hur denne lär ut och är i sättet!

 3. Lärare är ett superviktigt jobb! Finns inget värre än när en lärare är dålig.. hade en sådan och aldrig hade skolan sett så många få F. Skandal.

  • Ja det är det verkligen. Hm ush vad tråkigt att höra. Ja som poliser får göra olika lämplighetstest så kanske det borde införas även inom läraryrket.

 4. Jag är själv lärare och jag älskar mitt jobb! Jag tycker om att vara med eleverna och jag älskar att undervisa. Att se att ens elever utvecklas är fantastiskt. Men man känner ofta att man inte alltid räcker till. Vid flera tillfällen i veckan är jag ensam med 24 st 1:or. Hur ska man hinna med att hjälpa alla? Det behovs verkligen fler lärare, men kommunerna måste förstå också att de måste satsa på skolan. Kanske borde skolan bli statlig igen, så det blir lika skola för alla.

  • Åh kan verkligen förstå detta! Ja exakt men minska klasserna och skaffa fler lärare. Att inte kommunerna kan inse detta. Klasserna idag är alldeles för stora. Barn som kanske behöver extra hjälp kanske kommer bort eller inte vågar “visa sig” och det är ju verkligen inte bra. Hm ja kanske är det lösningen, kanske inte. Allt statligt är ju inte på långa vägar bra :/ Nedskärningar överallt.

  • Ja exakt lite som för poliser. Även om man har läst i 4 eller 5 år så vem säger att man är lämplig för det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *