post

Såhär i juletider, välgörenhet

Vad önskar man sig? Man ser alla dessa önskelistor i sociala medier och detta hysteriska konsumerande. Varje år är det försäljningsrekord i butikerna. Det är självklart kul att få och ge julklappar. Självklart skall barnen få julklappar men i lite mer lagom mängd kanske? Som vuxen så kan man förbise detta behov att få julklappar. Klart man köper sig det man vill, vi jobbar och tjänar pengar och behöver inte lägga alla pengar på hög. Inlägget handlar inte om att vi inte får unna oss själva något. Just den här hysteriska jakten på julklappar, att inte överkonsumera, utan tänka ett steg längre. När vi jagar julklappar så är det människor världen över som dör för att dom varken har mat eller rent vatten.

När julen nalkas så går mina tankar lite extra till dom som faktiskt inte får några julklappar. Till dom som lever i svält och fattigdom. Att skänka en peng till olika välgörenhetsorganisationer är ju en bra idé i dessa tider, kan jag tycka. Rädda barnen har en julklapp som heter INGENTING. Då är man med och hjälper barn i krig med sovpaket, matpaket,skolpaket. Perfekt julklapp till den personen som önskar sig ingenting. I år skall jag önska mig ingenting.

Här följer exempel på några andra välgörenhetsorganisationer:
Unicef
Läkare utan gränser
Plan Sverige
Barnfonden
Hand i Hand
SOS Barnbyar
Barncancerfonden
Hjärt och Lungfonden

Skänk en extra tanke och handling till andra än oss själva i jul. Kontrasterna i världen är stora, vad gör du för att hjälpa? Vi skänker pengar till olika organisationer emellanåt.
På jobbet så har vi två kollegor som skall sluta och dom önskade sig ingen present utan att pengarna skulle gå till välgörenhet istället. Insamlingen slutade på 2360:- som gick till två olika organisationer.

Såhär i juletider, välgörenhet

8 thoughts on “Såhär i juletider, välgörenhet

  1. Istället för julklappar gav vi 3500 skolelever pennor och block via unicef. Guld värt! Jag köper pytte (men personligt värdefulla) julklappar till dom närmaste. Och till mig själv äventyr, det är jag värd:)

    • Så bra gjort att som företag stötta ur den synpunkten. Kändes bra när våra kollegor önskade sig det med. Blir nog en sådan present till min far, han önskar sig aldrig något.
      Vi köper inte heller mycket julklappar, Alfred får en del av släkt osv såklart. Ja gud så avis på dina äventyr. Men Patrik har börjat få reslust nu så vi planerar litegrann, vilket är jättekul verkligen!

    • Åh roligt att höra att fler skänker pengar! Åh hajarna det har jag missat!Jag är ju så himla fascinerad av dessa djur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *