post

Shoppingen i Polen & på båten

[I samarbete med Stena Line]

Inför vår resa så fick vi massa bra tips utav Stena Line på både shopping och matställen och andra sevärdheter. Är ni nyfikna på vad Polen mer har att erbjuda kika gärna i Stena Lines guide. Jag skulle gärna ha stannat längre om vi hade haft möjligheten till det, så förtjust blev jag i Polen. But hey, bara att åka dit igen ju, vilket jag definitivt kommer att göra!

Gillar man bärnsten så skall man absolut passa på att köpa det i Polen, finns bärnsten i varje hörn. Gillar man shopping så skall man definitivt åka dit på marknaden som jag skrivit om innan, likaså deras shoppingcentra som jag även nämnt innan. Allt är mycket billigare i Polen.

På båten så fick jag vetskap om det polska märket Inglot, som gjorde mig jättenyfiken! Tack Stena att ni informerade mig om detta märket! Inglot är numera världsledande inom färgkosmetik. Så skall ni till Polen passa på att köpa på er! Märket finns här hemma men dyrare såklart!
Jag köpte såklart några produkter. Anna däremot gick helt bananas!

Det som jag gillar skarpt är deras berömda Freedom System som ger oss frihet att skräddarsy vår egna palett och det gjorde ju jag såklart! Sedan efter att jag fick höra om deras grymma nagellack O2M som är luft och vattengenomträngande så var jag ju tvungen att köpa även detta. Jennifer Lopez har lanserat en kollektion med dem som jag gillade skarpt!

Prisjämförelse:
En ögonskugga kostar c.a 80:- här hemma, jag betalade 38:-. Nagellacket kostar 190:- här hemma och 84:- på båten/Polen.

Är man intresserad av vodka så informerade rara Alexandra oss på båten att man skall passa på att köpa Chopin som fanns på båten bland annat, ett polsk märke. Vodkan destilleras helt av potatis och har destillerats 5 gånger. Hon berättade också att man skall passa på att köpa spriten Goldwasser som är en lokal specialitet, en likör med 23 karats flingor av guld i. Detta gjorde vi ju såklart.

En annan rolig grej var att när vi gick på marknaden i Gdansk så fick jag ett meddelande på messenger av en kollega med en bild, hittar du den här så köp 3 st till mig. En nötknäckare. Sedan helt plötsligt sprang vi på sådana så alla vi tre fick feeling och köpte upp alla nötknäckare i hela ståndet! Så min kollega får två och så blev det en till mig själv. För den betalade vi 10 zl = 25:- så fick jag redan på att Bohusläns museum säljer dom för 200:-! Där snackar vi kap!

Inlägget är i samarbete med Stena Line men med 100% mina egna åsikter och tankar

16 thoughts on “Shoppingen i Polen & på båten

  1. Bananas? Jag som tyckte att jag ändå höll fingrarna i styr ??? Har gått och svurit här hemma över att jag inte passade på att köpa mer!

    • Men JAAA superfynd så himla roligt verkligen! Rekommenderar Polen starkt, inte bara för den makalösa shoppingen utan för övrigt också!

    • Ja eller hur, lite shopping måste man ju klämma in på en resa tycker jag 😉 Kanske inte huvudsyftet, men att fynda billigt smink etc är aldrig fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *