post

Sommar, sol och Pasqua, kan det bli bättre?

[ PRESSUTSKICK ]

Vilken värme vi fått! För ett tag sedan så fick jag hem ett litet pressutskick. Förespråkar inte alls alkohol på något sätt men visst är det härligt med ett glas vin i värmen på en fredag eftermiddag efter jobbet? (Haha eller gjorde jag de tnu, äsh så tycker jag i alla fall). Detta vinet gillade jag verkligen, passar till det mesta! Perfekt till sommarens grillfester! Jag försöker i största mån faktiskt att köpa ekologiska viner.

Sedan var vi “lite” lata och köpte hem detta ljuvliga fruktfat som snabbt gick åt! Så gott ju! Vad tycker ni om mitt fina ankare? Älskar mitt fina ankare från Soudly, så läckert!

Nu planeras det för fullt för vårens och sommarens fester! Pasqua Chardonnay Grillo har en medelstor och fint fruktig doft med inslag av melon, persika, päron, lagerblad och kryddpeppar och toner av mandel samt citrus. Vinet är torrt, friskt och fräscht med bra fruktighet och fin balans.
Ett ekologiskt vin från Italien som passar utmärkt till studentfest, bröllop och midsommarkalas. Det är gott att dricka som det är och funkar med fördel till rätter med fisk och skaldjur.

Pasqua Chardonnay Grillo görs på druvorna Chardonnay och Grillo som odlats ekologiskt på västra Sicilien. Här är vingårdarna perfekt belägna för ekologisk odling. Dessa trakter ligger relativt högt över havet, något som förlänger växtsäsongen och därmed skörden och ger druvorna en tydligare aromatisk intensitet, med bibehållen frisk fruktsyra.

Pasqua är ett av Italiens största familjeägda vinhus, man har odlat druvor och producerat viner sedan 1925 och beskriver sin kultur och produktion med ord som ära, passion och tradition”.

12 thoughts on “Sommar, sol och Pasqua, kan det bli bättre?

 1. alltså vi e så himla dåliga på att dricka
  vi e sugna tar ett glas var o sen står flaskan kvar där liksom ha ha tur man kan använda igen eter ett tag 😀

  ny månad o ja hoppas inte solen örsvinner ja får panik då me

  • Ah fast det är väl bra o andra sidan,hehe. Jamen, det fungerar ju alldeles utmärkt att göra så. Vädret ser ut att hålla i sig!

 2. Tycker det är lite spännande med viner, varit på vinprovning med jobbet någon gång eftersom det är något som vi bör känna till när vi jobbar! ÄR servis bland annat på ett Spa 😀

  • Men eller hur det gör jag med faktiskt! Vinprovning som är så intressant! Åh kul för dig såklart att det är viktigt att känna till.

 3. Vinprovningar är så kul och lärorika. Jag känner som en somelier när provningen är slut. Roligt med fina förtroendet med berättartjänsten. Ha det gott

  • Ja det är så intressant faktiskt! Jag har en hel stor vinbok, som jag slår upp i ibland. En sommelier utbildning kanske vore nått, haha. Ja så himla kul med Storyspot! Känner mig verkligen ärad!

  • Tack snälla! Ja verkligen och juni fortsätter att leverera! Otroligt! Får hoppas det håller i sig bara! Ja, sommaren börjar bra. Vi åker till Dubai på fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *