post

Sopot – Fine dining & Burak Yeter!

[I samarbete med Stena Line]

Nu har jag väl tjatat sönder er om Polen, men detta är sista inlägget sedan kommer det upp en grym film ifrån vår resa! Vi var inte bara i Gdansk utan även i Sopot, som är känt för dom fina stränderna och härligt häng på olika Beach Clubs.

Vädret var varierande, inget regn men inget badväder. Vi promenerade längs strandpromenaden, stannade upp vid en reklam affisch som sade att DJ Burak Yeter som bland annat gjort låten Tuesday skulle spela på Zatuka Sztoki Beach Club.
Vi bara nää detta har ju varit tills vi promenerade ifrån skylten och vi kom på att herregud det är ju idag! Jag & Annika mer eller mindre stod och studsade av glädje. Anna stod mest frågande då hon inte alls lyssnar på denna typen av musik, hehe. Hon måste trott vi var helt galna.
Det dröjde länge tills han spelade, han klev på scenen kl 02, som vi väntat på att få höra Tuseday! Medans vi väntade så blev lite skönt häng med en Aperol Spritz på utsidan på stranden sålänge.

Vi gick igenom fina Sopot och den populära gatan Monte Cassino, här är det massor av butiker, caféer, restauranger och såklart det kända huset Krzywy Domek. Man tror inte att det är sant! Ser photoshoppat ut i allra högsta grad! Hur är det möjligt att bygga denna sortens hus? Inuti är det en shopping galleria.
Åker ni till dansk ta en tur till Sopot, c.a 15 min med taxi knappt. Väljer ni att bo i Sopot, åk till Gdansk. Man måste se & uppleva båda ställena helt klart.

Bord var bokat på den lyxiga restaurangen L’entre Villes, ett tips som rara Alexandra på Stena Line gett oss. En helt underbar miljö med ett fantastiskt orangeri. Denna gången fick vi inte plats där, då restaurangen var fullbokad av ett helt gäng med svenskar.

Gillar man fine dining och det där “lilla extra” med service, mat & servitörer i vita handskar så rekommenderas detta. Detta var verkligen värt hela upplevelsen! Jag är ju inte förtjust i fisk eller musslor, eller ostron och anka hade ju redan ätit en gång så det fick bli en burgare. Den var jättegod, men gud vad mätt jag blev! För huvudrätt till tre personer, en flaska vin, varsitt glas champagne, två efterrätter och två koppar kaffe betalade vi totalt motsvarande ungefär 2100 kr.

Vi är så nöjda med hela upplevelsen, otrolig service från Stena Line och underbara Polen och Puro Hotel som får våra varmaste rekommendationer!

Inlägget är i samarbete med Stena Line men med 100% mina egna åsikter & tankar

12 thoughts on “Sopot – Fine dining & Burak Yeter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *