post

Spännande läsning! Häxan

Åh denna boken har tagit mig ett tag att läsa igenom tyvärr. Inte för att den inte var bra utan man skall ta sig den där tiden på kvällen. Ja. just det den där tiden. Men nu bestämde jag mig att en gång för alla läsa ut den. Sagt och gjort. Herregud så bra den var!  Ni som gillar Läckbergs böcker vet vad jag menar. Konsten att parallellt berätta två olika berättelser en dåtid och en i nutid. Fantastiskt! På detta sättet så känns det som att man läser två olika böcker på något sätt. Detta är den tionde boken i den omåttligt populära Fjällbacka serien.

“När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?

Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshede polisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser”.

Bild från i somras när läsningen var som bäst. Vad är ert bästa boktips? Vad läser ni just nu?

Spännande läsning! Häxan

10 thoughts on “Spännande läsning! Häxan

 1. Boktips är alltid kul. Jag köpte förra veckan hem två böcker Joakim Lundells bok och boken Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå.

  Ska bli spännande att läsa lite nya böcker.
  Kram Kamilla

  • Ja, jag själv älskar boktips! Åh den vill ju jag med läsa faktiskt! Han har nog inte haft det så lätt :/ Älskad eller hatad. Nog mest det sistnämnda.
   Ja nu skall jag börja på Fredrik Eklunds Sälj! som ligger här hemma;)

  • Ja hehe, jag bestämde mig för att göra det sedan fastnade jag totalt i boken,haha. Ok skall kolla in o se ifall jag hittar utmaningen då 😉

 2. Åh det där med att ta sig tid att verkligen läsa på kvällarna har jag också problem med. Som det är nu hinner jag typ läsa 2 sidor vid läggdags innan ögonen går i kors av trötthet:P Vilket gör att jag tragglat allt för länge med andra delen av Stephan Kings serie The Dark Tower nu!

 3. Åh så segt, har energi. Tycker det är så mysigt i höst/vintertid att krypa ned under täcket med en bra bok! Ja ush gillar inte att fastna för länge på samma bok, för man tappar det lite. Gjorde lite det med denna boken men bestämde mig för att nä nu jäklar läser jag ut den, hehe. Så bra var den ju när man väl sträckläst ett par dagar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *