post

Spartips, se över dina fasta kostnader

[ I samarbete med Göta Energi ]

När man betalar räkningar så tycker man inte att man har så många räkningar men ändå så ”försvinner” pengarna. Något som man gör alldeles för sällan är att se över sina fasta kostnader. Man är alldeles för dålig på att jämföra försäkringar, elavtal etc. Egentligen skulle man ta ledigt en dag för att sitta och jämföra och se över alla sina fasta kostnader.

Hur ofta slår tanken en att – Nu borde jag sätta mig och jämföra elkostnaden hos olika bolag? Hur ofta har ni gjort det? Jag skall vara ärlig och säga att vi har nog aldrig gjort det. Jag tror och kan nog säga med ganska så stor säkerhet att här finns det pengar att spara. Oftast är man för lat att man hellre struntar i det istället för att ta tag i det och byta.

Har jag fast el eller rörligt avtal? Det är knappt så att jag vet det. Fördelen med fast el (om man har lyckats att binda elen vid bra tidpunkt, dvs när priset är lågt). Då har man samma pris under hela avtalsperioden som antingen är 18 eller 30 månader hos Göta Energi. Detta är ju en stor fördel och en trygghet ifall elpriset skulle skena iväg. Finns bra tabeller på deras sida på hur man exempelvis räknar ut sin månadskostnad. Det är ju en del rader på elfakturan som man inte riktigt begriper sig på men nu har jag äntligen koll på detta och vet hur jag skall gå tillväga! Tack Göta! Ni fick mig att titta en extra gång på min faktura och förstå vad det faktiskt är vad jag betalar för.

Ta er tiden att jämföra, för det skall jag definitivt göra nu!

Inlägget är i samarbete med Göta Energi men med 100% mina egna åsikter

17 thoughts on “Spartips, se över dina fasta kostnader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *