post

Sportlovstips: Kungajaktmuseet Älgens Berg

Idag har vi varit med Alfreds morfar på Hunneberg (Vänersborg) Kungajaktmuseet Älgens Berg. Ett litet tips på sportlovsaktivitet inför den kommande veckan. Bredvid Älgmuseet ligger också restaurang Spiskupan där man kan äta ifall man vill, dom serverar lunchbuffé med jättegod mat men till ett ganska så saftigt pris 175:- .
Idag har vi lärt oss mest om framförallt skogens konung älgen, men det finns flertalet andra uppstoppade djur att beskåda. Jag och Alfred gick en liten tipspromenad om skogens djur.

Finns gott om aktiviteter och vandringsleder runt omkring så vill man komma sig ut i en unik miljö så är detta ett bra sportlovstips. Vill man så tror jag man kan ta med sig korv för att grilla på deras grillplatser. Jag hade mer än gärna åkt hit till våren för vandring då det finns fantastiska utsiktsplatser, trolska sjöar och spännande djur och växter.

“I museet finner du en utställning om bergens djurliv, geologi, kulturhistoria och kungajakt. Utöver detta finner du en ekoparksutställning med information om Halle-Hunneberg samt om sevärdheter och aktiviteter som inspirerar till utflykter. 
Museet kan upplevas på egen hand av både barn och vuxna,men blir desto rikare med hjälp av våra kunniga guider. Utöver spännande utställningar om bergen,
arrangerar museet flera aktiviteter och evenemang”.

22 thoughts on “Sportlovstips: Kungajaktmuseet Älgens Berg

  • Ja alltid trevligt med en utflykt och det är aldrig fel med lite variation och äventyr för barn. Tycker kanske inte det är jätte roligt jag heller men Alfred uppskattade det, så det var roligt!

 1. Så bra med sportlovstips 🙂 Hoppas ni får en bra vecka! 🙂 SV: jag hade en supermysig lördag (och söndag) 🙂 . Jag tyckte också att Mendez var riktigt bra.

  • Ja, dessvärre jobbar jag ju hela veckan men på helgerna hinner man ju passa på med lite aktiviteter. Ja han var riktigt bra!

 2. är ju inte för uppstoppade djur men rolig grej o säkert då ute men gud ja vilket matpris de vet o ta betalt men som sagt en rolig grej o då vill man säkert betala =)
  kramizar

  • Nä hehe, intressant var det att läsa all fakta som man inte visst om älgen bland annat. Ja jisses där är det dyrt att äta verkligen!

  • Roligt att du tyckte det. Är man häråt i svängarna så skall man absolut göra sig värt ett besök upp till Hunneberg! Ja fruktansvärt dyrt faktiskt.

 3. Jag hade nog hellre åkt till älgparken i Dals Ed och kollat på levande djur, tycker uppstoppade är sjukt obehagliga. På lördag ska jag till en av mina favoritplatser – Nordens Ark och kolla på snöleoparderna=)

  • Ja, det är ju såklart bättre med levande djur. Men man behöver inte åka så långt för att komma till en älgpark räcker med den på vägen till Munkedal. Den det skyltas om på E6:an där det står en stor älg på berget. Där har vi med varit så mysigt!
   Nordens Ark är mysigt med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *