post

Sundets Pärla – Helsingborg

Helsingborg, en fantastisk stad och förstår att det kallas Sundets Pärla. I torsdags åkte vi ned med jobbet och på fredagen väntade oss en mycket spännande dag! Vi skulle få höra om deras H+ projekt i Oceanhamnen där det planeras för en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger och handel alldeles invid vattnet! Efter att vi sett detta så tror jag att nästan att vi alla ville flytta till Helsingborg! Helsingborg är redan en väldigt fin stad och detta tillskottet kommer göra dem till Numero Uno i Sverige!

Nog för att Göteborg bygger Karlstaden och kommer få Nordens högsta byggnad. Känns lite som prestige. Men det området kommer också bli amazing (är såklart inte helt opartisk här, hehe). Fick en bättre feeling av Helsingborg faktiskt.

Dom har engagerade stadsarkitekter som är väldigt måna om att bevara Helsingborgarnas intresse och stadens utformning och tillgången till utsikten och materialvalen på byggnaderna! Detta är ju så viktigt! Allt är väldigt genomtänkt! Bra jobbat Helsingborg! Vi hade en jätteintressant stadsvandring av stadsarkitekten. Påväg till föreläsningen på reningsverket så gick vi förbi ett coolt område som de döpt till #pixlapiren en kreativ mötesplats.

På torsdagen så hann vi med att käka på Haket, sedan gick vi vidare för en cocktail på KOL. Där jag nog drack en av de särklass godaste cocktail jag någonsin smakat, en Marilyn Monroe (vaniljvodka, passionslikör, vaniljsocker, passionspuré, socker och cava).

TACK Helsingborg för denna gången, vi ses absolut igen!

14 thoughts on “Sundets Pärla – Helsingborg

  • Tack hade bara mobilen i jobbet, ville inte släpa runt på kameran, men hade det var en egen resa så hade jag lätt gjort det!

  • Åh gör det! Helsingborg är verkligen en helt fantastiskt stad!! Ystad har jag bara varit i lite snabbt.

 1. Jag har nog faktiskt aldrig varit i Helsingborg… :O

  SV: Jamen ellerhur, så är det verkligen… Nåja, det är inget att göra något åt, nu mår jag bättre och äntligen börjar det ju bli lite sol och värme också! 🙂

  Hoppas allt är bra med dig!

  • Åh då måste du besöka Helsingborg en fantastisk stad! Ja men så himla härligt med vår. Allt är bra här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *