post

Tips från en västkustbo: Missa inte Lysekil

Klart man skall tipsa om sina närmsta favoriter, vem känner inte till denna lilla pärla? Förmodar att dom flesta känner till eller har varit i Lysekil. Här kommer mina personliga favoriter i “Staden vid havet”.

Lysekil är en riktig sommarstad och som i alla sommarstäder så händer det mest här på somrarna såklart. Women´s Match, konserter, utställningar, kulturvecka.
Det som kännetecknar Lysekil är ju deras vackra kyrka som höjer sig ovanför staden och något som jag också förknippar med Lysekil är “matbodarna” som ligger längs kajen. Minst ett besök där per sommar om inte fler, när vi ändå kör förbi med båten är ett måste. Favoriter är såklart langos.

♥ Lysekil är härligt att bara strosa runt i men när ni ändå strosar, gå ut till Stångehuvud naturreservat är välkänt ställe för fotografer med ett fantastiskt ljus och utsikt över havet från de röda granitklipporna. Längst ut så ligger det ett ensamt litet vitt fyrhus.

♥ Besök havsbadsområdet med en utomhusscen och parkområde som ligger längs bryggan.

Havets Hus med västhavets alla sevärdheter och spännande invånare, brukar vara uppskattat hos barn, likaså vuxna.

Missa inte Norra Hamnen ett nytt fräsch område med restauranger som No.5 & Publik och en fantastisk brygga. Favoriten är Publik, mysigare & gemytligare ställe och supergod mat.

♥  När ni ändå är på gång till Norra Hamnen missa inte Gamlestan, Lysekils äldsta stadsdel från 1500- talets sillperiod. Charmiga gränder, kullerstensgator & vackra hus. På flera av husen sitter det små skyltar som berättar om dess historia.

♥  Från stan/kajen går också City-Tuffen ett litet tåg som tar dig runt stan och berättar dess historia.

14 thoughts on “Tips från en västkustbo: Missa inte Lysekil

  1. Vilket roligt inlägg och så mycket härligt att se. Hihi ja, jag kan förstå att det kändes bra med regn när du började jobba 🙂

    • Ja Lysekil är supermysigt, du har säkert varit där?Om inte, åk dit! Ja hihi kändes super att börja jobba samtidigt när regnet kom!

  2. Vilket roligt inlägg 🙂 En tempur säng står högt på önskelistan *haha* Så himla sköna. Kikade efter dig på instagram men hittade dig inte, jag heter ramonaboethius om du hittar mig så följer vi varandra <3 Ha det toppen.

    • Tack, ja hihi bara älskar vår tempur säng, du är ju förresten utmanad i det inlägget,vore kul om du med lade upp listan. Hihi min instagram finns ju också i min sidomeny i bloggen. Men jag lägger till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *