post

Tips på västkustens små pärlor värda att besöka

Som ni säkert vet så bor jag i Uddevalla, eller ja utanför Uddevalla (Bokenäs) mot Gullmarsfjorden till. Uddevalla kanske inte är den västkust stad som dyker upp först i åtanke när man vill besöka västkusten. Faktum är att vi har en fin stad med många restauranger, strandpromenad och mycket annat. I mars så får vi ett helt nytt torg, skall bli kul att se. Uddevalla är staden vid havet, vi har en stor potential att utnyttja vattnet mer och flertalet projekt på gång med nytt badhus bland annat. Ibland önskade man bara att allt kunde gå lite fortare.

Ute vid oss så ligger flera pärlor som Lysekil som ni når via färjan. Här är det bra häng i Norra Hamnen. Glöm inte av Hållö med marmorbassängen. Fiskebäckskil en liten pärla, det var där jag var med jobbet i veckan.
Grundsund är ett måste, serien Saltön inspelad här. Där kan ni besöka Lilla Hunden (Pelles Rökeri).
Gullholmen– Portalen till unika öar i Bohuslän. Dit kommer ni med färja som avgår från Tuvesvik. Med den färjan kan ni också ta er till Käringön.

Sedan så känner ni säkert till Fjällbacka, Smögen, Grebbestad, Strömstad? Ni behöver oftast passera Uddevalla för att komma till dessa ställen. Så nästa gång ni har vägarna förbi, glöm inte av vår fina stad. Har ni varit på ovan nämnda ställen någon gång?

 

6 thoughts on “Tips på västkustens små pärlor värda att besöka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *