post

Utnyttja ditt kryddland till max, gör örtvatten!

Vet ni inte vad ni skall göra av all mynta, citronmeliss, timjan, oregano, rosmarin, basilika etc som växer hos er? Gör som jag, gör örtvatten utav exempelvis din mynta. Jag älskar mynta och det är ju rena ogräset och man hinner omöjligtvis göra så många mojitos så fort som det växer, hehe.

Både gott & nyttigt! Smaksätt ditt vatten och njut av örtväxternas alla hälsofördelar. Skölj örtkvistarna och lägg i valfri mängd i en kanna vatten. Ett tips med exempelvis mynta och citronmeliss, när du håller i örterna så klappa dem i händerna ett par gånger så frigör man aromerna. Ställ in i kylskåpet för att få det riktigt kallt. Man kan ju även ha i isbitar med.

Kombinationen som jag brukar göra är citronmeliss & mynta, det blir så himla gott! På vårt hotell i Dubai så serverade dom alltid olika kombinationer av örtvatten, jag testade ny variant varje morgon. Oreganovatten var också gott likaså citron & kanel. Vill man så kan man ju göra likadant med frukt.

Örter hjälper ju till med matsmältningen och är fullt med antioxidanter som renar kroppen. Är också väldigt uppfriskande & fräscht! Tycker även att det blir lite som dekoration med. Testar du någon god kombo, tipsa mig gärna!

12 thoughts on “Utnyttja ditt kryddland till max, gör örtvatten!

  1. Åh det låter verkligen som en fräsch blandning! Har så svårt för att få i mig vatten men med en sån blandning skulle det kunna vara lättare att få i sig 😀

  2. Så spännande. Örtvatten har jag faktiskt aldrig provat. Måste nästan gå ut och se vad jag kan hitta för örter i trädgården nu 🙂

    • Men åh testa örtvatten, så himla himla gott! Rekommenderas big time. När du testat säg till vad du tyckte och vilken kombo eller singel du testade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *