post

Våran gokart kille! Jag är en stolt gokart mamma!

För ett tag sedan köpte vi ju Alfreds första gokart. Nu tränar han 3 gånger i veckan på tisdagar, torsdagar och söndagar. Han kör så fort man bara kan göra på sina varv. Så duktig! Han kör i klassen för de allra yngsta som kallas Cadetti, även karten är anpassad för den körningen och den går i 60 km/h.

Nästa klass kallas Micro och då får man köpa en ny kart om man inte har en större variant som vi redan har, så till hösten bygger vi om karten igen så att han kan köra i Micro. Här gör karten 80 km/h. I denna klassen så börjar tävlingarna på riktigt med. Nu får han bara köra uppvisningstävlingar, det skall Alfred göra i Kristianstad den 18 aug. Så kul!

All motorsport är en livsstil och med dom mest engagerade & intresserade papporna som skruvar, tjötar, supportar och tipsar varandra! Härlig stämning! Kan meddela att Alfreds pappa tycker det är minst lika roligt som Alfred 😉 Sedan så är dom ett härligt gäng med killar i hans ålder, som spelar lite Ipad, käkar godis i pauserna. Kul med lite nya kompisar med.

40 thoughts on “Våran gokart kille! Jag är en stolt gokart mamma!

 1. Visst är motorsport en livsstil. Jag växte upp med en lillebror som körde cross och vi åkte land och rike runt för alla tävlingar med crossbussen. Min pojkvän på gymnasiet och några år efter körde också cross. Han var riktigt vass och körde på SM nivå och ute i Europa så nog har jag levt det livet ni nu går in i.

  Det som jag saknar mest är motordoften den kommer alltid finnas kvar. Heja Alfred.

  • Ja, det är verkligen en hel livsstil! Så roligt! Ja, det är en speciell doft att minnas. Ja heja Alfred 🙂 Tack fina Kamilla!

 2. Åh, så roligt att han hittat någonting som han tycker om. Extra kul att det är någonting som engagerar hans pappa också 😉

  • Ja så roligt, uppehåll under vintern men då får han gå i simning istället, eller ngt annat som aktiverar han då.
   Ja hans pappa tycker det är lika roligt om inte roligare med gokart,hehe.

 3. Jag tycker det är viktigt för barn att ha en aktivitet 🙂 Casper har pendlat mellan fotboll och dansskola sedan han var 4 år gammal 😀

  • Det är superviktigt att barn har en sportaktivitet. På vintern är det uppehåll med gokarten då går han i simning. Viktigt att barn rör på sig, lika viktigt för oss.

  • Ja, det är ju så roligt! Detta engagerar hela familjen jag är picknick ansvarig typ,haha. Skruvandet överlåter jag till pappan 🙂

 4. Oj vad duktig han är, och så fort kan kör!! 😀 Jag körde också gocart när jag var tonåring, och var med i ett motorsällskap. Det var jättekul! Testade även att köra cross och trail 😀

  • Ja, han är jätteduktig och fort går det. Ja vi är med i gokart klubben 🙂 Oj häftiga sporter du provat på!

  • Ja, superroligt intresse! Är ju inte så många som håller på med det, blir ännu roligare då. Finns ju oerhörda möjligheter i denna sporten om man är duktig.

 5. Så roligt för honom att han hittat sin grej ?? duktig han är. Har inte åkt ho vart någon gång men borde nig testa. Ha en toppen dag. ?

  • Ja, han har verkligen hittat sin grej och han är ju så duktig med. Blir ju ännu roligare för honom då. Ja du måste testa gokart det är jättekul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *