post

Växthus inspiration från Bygghemma.se

[I samarbete med Bygghemma.se]

Jag fullkomligt älskar att vara i vår trädgård på sommaren och framförallt att spendera tid i vårt växthus. Det är ju så roligt med växthus, att kunna förlänga odlingssäsongen. Inför varje säsong så brukar jag oftast testa något nytt att odla. Mestadels blir det tomat, gurka och sallad, sedan så fri odlar jag ju i mina pallkragar. I år skall jag nog ge mig på vitlök tänkte jag.
Vi har ett fristående växthus som ni ser på bilden men har man begränsat med utrymme så kan man även ha ett väggväxthus. Vi har valt att lägga in plattor i växthuset så jag odlar i krukor, men vill man kan man ju bygga upp med kanter på båda sidorna som man fyller upp med jord.
I mitt växthus så har jag även ett odlingsbord. Vi valde även till säkerhetsglas till vårt växthus ifall det kommer en fotboll farandes. Rutan krossas men det blir inte massa splitter. Samma funktion som en bilruta.
Ett riktigt guldtips är att investera i automatiska fönsteröppnare, så himla bra!

Skall ni investera i ett växthus så är det rätt tid på året att göra det nu. Bygghemma har massa bra rabatterbjudanden. Finns ju så många fina växthus!
Personligen så gillar jag inte dem med aluminiumprofiler utan föredrar det “gröna västhuset” Varför? Jo, för att det smälter bättre in i omgivningen, sticker inte ut så mycket. Känns mer naturligt med ett grönt växthus. Sitter och kollar runt på sidan och längtar så till våren nu! Blir så sugen på att investera i någon ny pryl/hylla till mitt växthus. Kanske skall göra om lite i år, vore ju kul.

Inlägget är i samarbete med Bygghemma.se men med 100% mina egna åsikter och tankar baserat på min egna erfarenhet.

22 thoughts on “Växthus inspiration från Bygghemma.se

 1. Så fint, och härligt att kunna fixa sådär 🙂 Så vill vi ha det i vår framtida trädgård och kunna pyssla i hihi 😀 SV:visst är de underbara? Och tack snälla du <3 Hoppas du har en fin helg!

  • Jamen ja det är verkligen helt underbart att kunna påta i sitt egna växthus. Ljuvligt! Härligt med framtidsdrömmar. Ja verkligen helt underbara,hihi så lite så.

  • Men ja det finns inget mysigare än att pyssla i sitt växthus. Vad brukar du odla? Samma här, älskar att vara ute i trädgården på sommaren!

 2. japp ja följer dej redan =) letade reda på dej för ett tag sen men inte alltid man tänker på kanske=)

  mm ja men det lät gott de där

  • Ja det är verkligen underbart att få fixa i växthuset, åh vad jag längtar till vår/sommar nu!

  • Tack snälla. Åh jag älskar verkligen också att fixa i trädgården, det tillför så mycket tycker jag både för hus och själ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *