post

Veckans vintips – Ekologiskt boxvin

[Pressutskick]

Detta vinet drack jag på midsommar till all god mat som serverades hos svärmor. Pasqua Sanzeno Chardonnay är ett ekologiskt boxvin. Nu är det dags att planera för sommarens fester, perfekt till kräftskivan exempelvis. Brukar inte köpa vinboxar, tycker det är roligare med flaskor så att man kan variera sig lite. Boxvin håller ju längre. Bättre till picknicken. Fördelar & nackdelar med allt.

Jag gillar ekologiska italienska viner. Vad är ert favorit vin? Köper ni ekologiskt?

“Pasqua Sanzeno Chardonnay är ett torrt och fruktigt boxvin från Italien som passar perfekt till sommarens kalas såsom trädgårdsfesten, studentfesten och midsommarfestenDet passar lika bra att dricka som det är som till mat och det  kan med fördel med flera olika smaker – och funkar utmärkt till en somrig buffé med mycket grönt, fisk och skaldjur. Pasqua Sanzeno Chardonnay har en medelstor och mycket fruktig doft med inslag av persika, päron och citrus samt toner av fat. Vinet är torrt, fräscht och fruktigt med inslag av tropiska frukter, päron vanilj samt fat”.

Detta är ett pressutskick och jag förespråkar inte alkohol på något sätt. 

 

16 thoughts on “Veckans vintips – Ekologiskt boxvin

  • Exakt, hurra för ekologiskt! Försöker att tänka på det när jag handlar så mycket det bara går.

  • Ja vintips är ju lite trevligt 😉 Håller helt med dig man får försöka köpa så mycket ekologiskt det bara går!

 1. Inte så förtjust i vita viner, men jag har faktiskt fått rätt bra tips nu för tiden och detta kanske är ett vin man ska testa. Tack för tipset! 😀

  Sv; tack snälla!

  • Nä å olika det där, men detta är gott. Sedan är ju rosé fantastiskt gott på sommaren och rött mer till höst/vinter.

 2. Det är så gott ju 🙂 vi måste få till en date i sommar! Vi kommer till västkusten den 18 juli min son går seglarskola 1v i Grundsund. Men vi styr upp nåt? Vi är där ca 2-2,5 v ska till tanum en sjöng oxå. Kramar

  • Ja det är supergott! Ja, det får vi absolut vi är hemma och har semester, men vi kanske kan ses i Grundsund då, ett glas cava på Pelles? Min semester börjar den 16/7.

  • Hihi eller hur! Ja älskar mina Gynning glas, sparar på dem. Brukar få i julklapp osv. Lite lyxkänsla att dricka ur dem. Glaset är minst lika viktigt som innehållet tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *